fbpx
Over Willy

Druk zijn,
dat is je eigen keuze!

Over Willy

Juni 2021, de maand waarop alles opeens veranderde

Opeens kon ik niets meer.. Ik zie iemand met een witte jas voor me en ja, het was een dokter. De stempel ‘arbeidsongeschikt’ werd op me gedrukt & dat kwam binnen.. 

*Flashback* naar het werkveld enkele jaren hiervoor: alles onder controle (ofja, in de mate van het mogelijke) startte ik in de reclame sector als ‘concept creative – Art Director’. Een job die ik met hart en ziel graag deed, elke dag opnieuw! Ik droomde al zo lang om in deze wereld dagelijks te vertoeven, elke dag lekker brainstormen én de coolste ideeën uit te werken: klinkt dat niet top? Wel niet als je weet wat er later in juni 2021 zou gebeuren.

“Work-life balance? Wat is dat zelfs?”

Want wat moest ik nu doen?

Een burn-out was niet helemaal het geval bij mij (dat ga je nog wel snappen verder in mijn verhaal) maar het moest anders, nu meteen! Een leven zonder werken kon ik me niet inbeelden, maar toch werd het plotseling realiteit. 

Na heel wat gesprekken (en vele slapeloze nachten – daar ga ik niet over liegen) besloot ik om alles zelf in handen te nemen. Een herstel, bedrijf opstarten én mijn balans opnieuw vinden, dat klinkt misschien veel? Wel, het ging veel sneller dan ik dacht! Want na slechts 3 maanden kon ik mezelf een loon uitkeren én werkte ik aan mijn herstel. 

Maar als ik dit kan, wat is jouw excuus?

Oké, laat ik je nog wat dieper meenemen. Want misschien denk jij nu “Ja Willeke, dat is allemaal makkelijk gezegd nu”

Hoe ging dat dan? Van niet meer kunnen werken naar ondernemer in slechts zo weinig tijd?

Ja, dat papier? Dat had een hele impact op mij natuurlijk. Het begon met een sterke portie slapeloze nachten, want hoe ging ik ondernemen zonder budget? Ik kon het niet ‘er even bij nemen’ als ik ongeschikt was – ah, dat lelijke papier toch! Ook net het jaar nadat wij ons huis kochten, dus ik had geen groot budget dat zomaar ter beschikking stond.. En toen zei mijn vriend de magische woorden: “Als je het nu niet doet, gaat het nooit gebeuren. Zie dit als een kans en pak hem op jouw tempo aan. Als iemand het kan, dan ben jij het wel!”. En zo begon de meest enge periode ooit!

Eerlijk? Zelfkennis hielp me enorm! Want productief werken zat er al met de paplepel ingegoten. Als er iets is wat je op kunstonderwijs leert is het wel hoe je deadlines kan halen, dit gemixt met een hele portie animatie & film zorgde er dan ook nog eens voor dat mijn computer netjes gesorteerd werd én ik meteen alles kon terugvinden. Je voelt het al: een plan maken? Dat was wel altijd al een dingetje voor mij! 

Little did I know..

Want het was nooit mijn plan om coach te worden – al klinkt dat nu heel bizar! Steeds meer kreeg ik vragen van mijn (toen – social media beheer) klanten over hoe ik het toch maar deed. Hoe maak je dat gestructureerde bestand? Hoe draai je omzet zonder 8 uur per dag te werken? Of zelfs 5 dagen? Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn mails sneller kan beantwoorden? De vragen bleven maar komen!

“If you can dream it, you can do it!”
– Walt Disney

En toen kwam probleem nummer 2

*Fast forward* Het is nu voorjaar 2022, al anderhalf jaar was ik ondernemer én werkte ik ook al als productiviteitscoach. Ultra-happy met hoe alles ging, tot plots.. 

Mijn handen niet meer konden typen.. uit het niets deden mijn spieren niet meer wat ze moesten doen, sporadisch kreeg ik verkrampingen over heel mijn lijf – zo erg zelfs dat ik op bepaalde momenten dus niet meer kon typen omdat mijn handen zo verstijfd raakten. 

Maar zelfs dit mocht me niet tegenhouden! Mijn klanten? Die merkten niet dat er wat aan de hand was. Ik daagde elke coach-call op met een bak enthousiasme, haalde nieuwe klanten binnen & bleef groeien! Maar de realiteit sloop toch steeds dichterbij.

Want wat is er nu dan mis? En hoe haal ik dat droomleven dan toch?

Wel, het is me een boek! Mijn medisch dossier is eerder een 4-delige boekenreeks: een bipolaire stoornis die ervoor zorgt dat mijn energie lekker zijn ding doet zonder dat ik hier vat op heb (lastig om productief te zijn als je geen reden hebt om ineens 0 energie te voelen), een controle-probleem waardoor ik uitviel tijdens mijn loondienst, spieren die gewoon lekker hun ding doen zonder dat ik dit wil én sinds kort vonden ze ook nog een angst-stoornis. 

Eigenlijk kan ik niet werken, maar toch doe ik het! En ik hoor je al denken “Willy, hoe ziet die week er dan uit?!” 

Een hele lijst aan zaken om rekening mee te houden – én dan ben ik nog niet uitgeweken over mijn huidproblemen, bizar evenwichtsstoornis probleem, je snapt het wel – maar hoe ziet mijn week er dan uit als ik dit hele medische dossier onder controle moet houden? 

Elke maand ga ik op bezoek bij de psychiater om mijn medicatie te checken = 1u/maand

Elke 2 weken ga ik naar de chiropractor om mijn spieren onder controle te houden = 2u/maand

Elke week ga ik 2x naar de infrarood sessie om mijn spieren & huid te verbeteren = 8u/maand

Elke dag ben ik bezig met mijn stoornis, dus de oefeningen hiervoor = 14u/maand

Elke 2 weken ga ik naar een behandeling om spanning weg te halen, maar deze is zo intens dat ik die hele dag niets kan doen = 2 dagen/maand 

En er komt nog wat bij, elke periode opnieuw. Mijn uren verkleinen, maar mijn omzet neemt toe. En laat dat nét zijn wie ik ben: een doorbijtertje met een hele rugzak aan zelfkennis, trucjes & heel veel grappige verhalen van hoe het fout kan lopen (die vertel ik je natuurlijk ook met plezier & gelach!)

Dus opnieuw, als ik dit kan?
Wat is jouw excuus dan nog?

Een hele lading zelfkennis is altijd het begin! Daarom start ik altijd met een uitgebreide kick-off sessie wanneer een coachee bij me start. Even de diepte in duiken & leren uit wat er al is gebeurd en waarom deze zaken gebeuren. Dit gemixt met een hele portie optimalisatie-fascinatie én een hele bibliotheek aan kennis, ging ik stap voor stap richting die productievere workflow! En zo werk ik nu 4 – 5u/dag voor 4 dagen/week, meer lukt me niet maar toch blijf ik groeien!

YOU CAN DO THIS!

Want laat dit net het dingetje zijn wat me ligt. Iedereen verdiend dat droomleven, het genieten van het ondernemerschap & lekker doen wat jij wil doen! 

If you can dream it, you can do it 

Walt Disney

Dit is mijn filosofie! Want als jij een droom hebt, dan heb je een doel! En dat stappenplan? Dat klinkt misschien lastig, maar daarvoor ben ik er om je te begeleiden natuurlijk. Ik ging véél op mijn gezicht, zodat ik jou nu kan begeleiden in no-time! 

Want die droom? Die is veel dichterbij dan jij denkt! En hoe jammer is het dat jij die nu zit uit te stellen? Stop met dromen, start met plannen! 

De liefde voor structuur, planning en social media is natuurlijk niet het enige wat mij typeert! Hieronder nog wat leuke weetjes:

My loves

Beestjes maken mijn dag beter! Daarom heb ik een teckel genaamd “Bruudruuster” en een katje genaamd “Burrito”. P.s. als je me volgt op social media krijg je ze zeker minstens 1x per week te zien. 

Oké, kleine passie?

Mijn passie voor productiviteit zou er ook niet zijn zonder een beetje “nerd” in mij te hebben. Ik ben nogal een tech-geek die zich graag verdiept in de nieuwste features en technologieën.

Nog meer nerdiness?

Oh jazeker! Stel me een vraag over het Marvel-multiversum of een animatietechniek gebruikt door Disney of Star Wars, en ik geef je een hele uitleg!

Waar kan je me nog vinden?

Wanneer ik niet aan het werken ben kan je me vinden achter de potten. Niet alleen ben ik graag creatief met pen & papier maar ook met kookpotten.

Genoeg over mezelf gepraat! Hoe gaat het met jou?

Maar wauw! Jij hebt helemaal tot hier gelezen?

Ik ben heel blij dat mijn verhaal jou zo heeft meegesleept.

Jij hebt je tijd aan mij gegeven, dus natuurlijk wil ik hetzelfde doen!

Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal, deel het hieronder even zodat ik jou ook meteen kan leren kennen!