fbpx
Over Willy

Weg met fake gedoe! Eerlijkheid & connectie, daar draait het om

Over Willy

Het begin

Eigenlijk ben ik gestart in het werkveld als concept creatief (ook wel “the brains” achter reclame genoemd). Een harde, snelle wereld waar ik me meteen in thuis voelde. 

Bij de start van mijn “carrière” (als ik het zo even mag noemen) deed ik meteen mee aan “The farm by BBDO”, een bootcamp waarin je een eigen reclamebureau moest opstarten samen met alle deelnemers. Een hele uitdaging maar… uiteindelijk won ik deze bootcamp en startte ik bij BBDO als concept creatief! 

En zo startte het zeer drukke en harde werkleven met veel ups & downs.. 

“Work-life balance? Wat is dat zelfs?”

De weg ernaartoe…

Werken in verschillende advertising agencies gaf me een enorme boost. Ik kon voor enorm leuke klanten werken zoals: Lidl, LU, Prince, Proximus, Tempo-Team,… Klinkt toch top als je dit leest? Wel.. 

Het kantelde al snel en opeens haalde ik geen voldoening meer uit deze job. Een campagne van deze groottes volledig uitwerken (met een voltallig team wel, ik deed dit zeker niet alleen) duurde immens lang, elke keer opnieuw. Daarlangs had ik ook nooit een idee wat dit met mensen deed, wat ging er door klanten heen? Kochten ze wel iets door deze campagnes? Deed ik eigenlijk wel iets “meaningful”? 

Lag het puur hier aan? Dat denk ik niet want het was ook gewoon zo een chaos! En naast de chaotische sfeer liet ik ook nog eens mijlenver over mijn grenzen lopen (vooral op het begin van mijn tijd in loondienst). Het resultaat? Thuis op de bank met een dokters papier waarop stond “arbeidsongeschikt”. 

Dat. kwam. binnen!

Ik was toch veel te jong om niet meer te werken? Of om geen voltijdse job te kunnen doen? Na veel gesprekken met mijn dokters & psycholoog kwam het eruit: “Willeke, jij moet je agenda zelf bepalen, anders gaat dit blijven gebeuren.”

Een dikke wake-up call!

Ik besloot (na veel slapeloze nachten, don’t get me wrong) om de sprong te maken, ondernemer meteen in hoofdberoep. En toen startte alles: een eigen agenda bepalen, zelf opdrachten kiezen, zelf mijn eigen weg maken, zelf mijn vrijheid kiezen! WAT EEN HEMEL! 

En dan?

Door mijn spontane stap naar het ondernemerschap, deed me inzien dat productiviteit wel altijd opnieuw terugkwam: 

Op school leerde ik het

Tijdens mijn loondienst voelde ik het 

Tijdens mijn ondernemerschap maakte ik het waar

En wat zeiden mijn klanten? 

“Willeke, jij doet onze social media, maar hoe ben je zo snel?” 

“Kan je misschien ons Notion platform inrichten? Jij hebt daar veel meer inzicht voor”

“Hoe vind jij steeds zo snel bestanden terug? Leer mij dat aub!”

“Jij doet nooit overuren? Hoe kan dat als ondernemer?!” 

“…”

Genoeg redenen om te denken “hm, misschien is dit wel écht mijn ding”

En zo geschiedde! Ik schoolde mezelf bij en maakte er mijn missie van om andere ondernemers te helpen. Want als ik deze vrijheid kan voelen, mezelf loon kon betalen na slechts 3 maanden & blijf groeien? Dan kan jij dat ook!

De liefde voor structuur, planning en social media is natuurlijk niet het enige wat mij typeert! Hieronder nog wat leuke weetjes:

My loves

Beestjes maken mijn dag beter! Daarom heb ik een teckel genaamd “Bruudruuster” en een katje genaamd “Burrito”. P.s. als je me volgt op social media krijg je ze zeker minstens 1x per week te zien. 

Oké, kleine passie?

Mijn passie voor social media & optimalisaties zou er ook niet zijn zonder een beetje “nerd” in mij te hebben. Ik ben nogal een tech-geek die zich graag verdiept in de nieuwste features en technologieën. 

Waar kan je me vinden?

Wanneer ik niet aan het werken ben kan je me vinden achter de potten. Een nieuw receptje nodig? I’m your person! 

Genoeg over mezelf gepraat! Hoe gaat het met jou?

Je bent helemaal tot hier geraakt, sterk!
Nooit gedacht dat mijn verhaal je zo zou meeslepen. Herken je jezelf hierin?
Of wat triggerde je om tot hier door te lezen? Wil je misschien nu net veel liever samen werken? Of wil je misschien gewoon wat ervaringen delen? 

Vul het formulier hieronder even in, dan plannen we samen een gezellig gesprek in! Of vertel me een grappig weetje, nu je hier toch bent.